Da var det slutt! Norge vant 24-27 mot Spania.

08/08/2016 21:09
Image normal

Carina Alice Bredesen

Norge har ikke tapt to mestersskapskamper på rad siden midt på 90-tallet. Nå ser det ut som den statisikken blir stående enda litt til. Fem minutter igjen, stillingen er 20-25 til Norge.

08/08/2016 21:01

Nå har det løsnet litt for de norske jentene. Mer fart, tøffere satsinger offensivt - og ikke minst reddet Grimsbø straffe på stillingen 18-24 - med åtte minutter igjen.

08/08/2016 20:58

Spania tok timeout på stillingen 17-21 til Norge. Drøyt tolv minutter igjen av kampen.

08/08/2016 20:53

Spania setter inn 16-18 på straffekast - med Lunde mellom stengene. Norge har en utvisning, og klarer å ri av 2-minutteren svært bra. Spania fikk likevel et straffekast helt mot slutten av overtallet - og igjen ble det scoring fra sjumetersmerket - mot Lunde. Ved halvspilt andreomgang er stillingen 17-18 til Norge.

08/08/2016 20:49

Grimsbø er tilbake i målet. Hun har hevet seg betraktelig fra Brasil-kampen, og sto med seks offisielle (ni inkludert returer) redninger før pause.

08/08/2016 20:42

Nora Mørk fortsetter å være solid fra straffemerket. Hun har satt to av to hittil i kampen, og hun scoret også på alle straffene hun tok mot Brasil.

08/08/2016 20:41

Lagene fortsetter å følge hverandre, selv om det er Norge som er i føringen hittil i den andre omgangen (slik Spania var et i første). Verken Norge eller Spania får noe særlig flyt i spillet, og det gjøres en del feil begge veier.

08/08/2016 20:40

Herrem og Kristiansen setter to kjappe for Norge: 12-14

08/08/2016 20:37

2. omgang er i gang - og Katrine Lunde har kommet inn for Norge i mål. Hun åpner med en flott redning!

08/08/2016 20:33

PAUSE: 10-11

08/08/2016 20:16

Spania var oppe i en 8-6-ledelse, men idet vi nærmer oss pause har Norge tatt føringen. Frafjord øker til 9-11.

08/08/2016 20:15

Norge har rotet bort ballen i avgjørende situasjoner, men etter 23.46 min sørger Kristiansen for 8-8 til Norge på et skudd fra distanse.

08/08/2016 20:08

Mørk har funnet målet
: Scoret to mål de siste minuttene, begge på skudd fra sju meter. 8-7.

08/08/2016 20:02

Spania øker til 8-6 etter straffekast. 17.55 min.

08/08/2016 20:01

Norge sliter med å få i gang kantspillet sitt. Herrem brent en, Kurtovic brent to. Riegelhut-Koren og Solberg

guest

Norge har kastet bort noen virkelig gode muligheter, Kurtovic i stanga fra kanten og en gylden kontringsmulighet etter Grimsbø-redning, som ble kastet bort til ingenting.

08/08/2016 19:56

Spanjolene har tatt litt over igjen. Leder 7-5.

08/08/2016 19:55

Spania var foran 4-2, men Norge hentet seg inn igjen da Løke satt inn 4-4 etter vel åtte minutter.

08/08/2016 19:50

Spania trenger litt mer tid for å sette ballen i mål, men Chavez sørger for 1-1. I neste angrep setter Kurtovic ballen i stanga for Norge.

08/08/2016 19:43

0-1 Norge - Bredal Oftedal setter kampens første scoring

08/08/2016 19:41

Norge spiller i hvitt - Spania i rødt. Og da er kampen i gang!

08/08/2016 19:40

Nå spilles nasjonalsangene, så da er vi snart i gang!

08/08/2016 19:36

Landslagssjefen har én viktig beskjed til laget sitt:
- Vi skal være plagsomme. Så får vi håpe det er mot motspillere og ikke hverandre, sier han.
- Vi være langt bedre bakover om vi skal vinne kampen. Det er ikke noe å si på viljen, så gjelder det å få det ut i kampen.

08/08/2016 19:29

Landslagssjef Thorir Hergeirsson forsvarer valget med å starte med identisk oppstilling:
- Det er en bra oppstilling. De kjenner hverandre godt, og skal få lov å revansjere seg. Og så har vi friske bein som kan gå inn og avlaste og erstatte, om det blir nødvendig, sier han til TV 2 før kampen.

08/08/2016 19:28

- Vi må se det smelle i dag. Forsvaret vårt var ikke det beste mot Brasil, sier Gustad.

08/08/2016 19:18

Randi Gustad, TV 2s håndballekspert, har tro på de norske jentene mot Spania - selv om hun påpeker at Spania har gjort flere gode kamper mot Norge tidligere. Norge har tapt de to siste kampene mot Spania - som var treningskamper.

08/08/2016 19:16

Spania er en tøff motstander, og en av nøkkespillerne deres er Nerea Pena. Hun scoret fire, på fire forsøk, mot Montenegro i den første kampen.

08/08/2016 19:09

Nora Mørk var Norges store spiller mot Brasil, med tolv mål på tolv skudd - men utover det var det en del som manglet for håndballjentene i den første OL-kampen.

08/08/2016 19:08

Norge tapte åpningskampen mot Brasil 28-31 lørdag. Spania på sin side vant sin første kamp 25-19, mot Montenegro - et sterkt resultat.

08/08/2016 19:00

Fra OL-arenaen meldes det om at Norge starter med samme oppstilling som mot Brasil. Det vil si
Camilla Herrem
Veronica Egebakken Kristiansen
Stine Bredal Oftedal
Nora Mørk (i angrep) / Mari Molid (i forsvar)
Amanda Kurtovic
Heidi Løke
Og Kari Aalvik Grimsbø i mål

08/08/2016 18:59

Velkommen til håndballkamp! Vi gir dere løpende oppdatering fra Spania-Norge i OL-gruppespillet. Kampen kastes i gang 19.40, norsk tid.

08/08/2016 18:51